search for your future job

Design Engineer Interior & Structure – Hoogerheide

Introduction

Wil je als Design Engineer vanuit je bureau zicht hebben op het eindproduct waar je aan werkt? Hoe gaaf is het als je deze stap kan maken kan pakken binnen een hoogwaardige luchtvaartorganisatie met meer dan 100 jaar historie, waar de vliegtuigen letterlijk je werkplek zijn!

Organization

Bij Fokker Techniek draait het om één doel: het overtreffen van betrouwbaarheidsverwachtingen om vliegtuigen te houden waar ze thuishoren, in de lucht!

Als Global Independent Aerospace Service Provider creëert Fokker Techniek op maat gemaakte oplossingen voor regionale, commerciële, special mission- en VIP vliegtuigen Ze ontwikkelen, onderhouden, repareren, upgraden en leveren hoogwaardige oplossingen voor deze nieuwste generatie vliegtuigen. Fokker Techniek biedt hierbij componentbeschikbaarheid en reparatieprogramma’s, reserveonderdelen, engineering, modificaties, en documentatieondersteuning aan. De unieke combinatie van OEM (Original Equipment Manufacturer (design) expertise en after-sales support services maakt Fokker Techniek een onmisbare partner voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Fokker Techniek en zusterorganisatie Fokker Services zijn wereldwijd aanwezig, met vestigingen in Europa, Azië en Amerika.


Function

Als Design Engineer ga je aan de slag met lopende en toekomstige projecten gericht op VIP en special mission ombouw/modificaties van de vliegtuigen bij Fokker Techniek. Je bent verantwoordelijk voor ontwerp en de product definitie van interieur en structurele modificaties en certificatie hiervan. Deze dienen te voldoen aan de gestelde eisen van de klant én de gestelde veiligheids- en luchtwaardigheidseisen.

Je taken zijn onder andere de volgende:

 • Je houdt je bezig met het ontwerpen en technisch specificeren van interieur- en vliegtuig constructie modificaties welke een sterk samenhangend karakter hebben;
 • Na het ontwerp volgt de productdefinitie en certificatie waarbij getoetst wordt of het ontwerp aan de functionele en technische specificaties voldoet. Dit alles conform de gestelde (klanten)eisen m.b.t. techniek, kwaliteit, kosten en tijd;
 • In een multidisciplinaire omgeving neem je deel aan projectgroepen en stel je functionele specificaties op van de te ontwikkelen producten;
 • Je neemt deel aan zowel interne als externe design reviews;
 • Je ontwikkelt binnen het team en hebt ambitie om te groeien richting de positie van Lead Design Engineer.


Requirements

 • HBO/TU Aerospace Engineering, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
 • 3 – 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare positie als Design of Project Engineer. Ben je een starter en voldoe je aan de eisen, schroom niet om contact op te nemen;
 • Ervaring met Catia V5 en AutoCAD;
 • Opstellen van concept Design en het verder uitwerken van een Design richting detail fase;
 • Budgetmanagement;
 • Communicatief sterk in multidisciplinaire teams;
 • Opstellen van vendor-specificaties voor verwerving van materialen.
 • Goede beheersing in het Nederlands en Engels;
 • Uitgebreide kennis van MS Office.

Naast deze bagage beschik je over een flexibele houding met sterke communicatieve vaardigheden. Je bent een inspirator voor je collega’s en fungeert als een echte team speler.


Offer

Fokker Techniek is ambitieus richting de toekomst, net als jij. Vanzelfsprekend bieden zij een competitief pakket aan arbeidsvoorwaarden aan, waaronder een aantrekkelijk salaris, stevig pensioen, winst gerelateerde uitkering en 27 vakantiedagen + 13 ATV-dagen!

Start je met geruime ervaring als Design Engineer, dan is er een unieke kans om binnen zeer afzienbare tijd door te groeien binnen de organisatie naar de positie van Lead Engineer.