search for your future job

HSEQ Coördinator (N+P Group landelijk) – Nederland

Introductie

Ben jij een daadkrachtige, communicatief sterke, milieu- en veiligheidsspecialist? Zie jij jezelf als verbindende schakel tussen beleid en uitvoering? Wil je jouw kennis graag inzetten bij een bedrijf dat midden in de circulaire economie staat? Lees dan gauw verder want N+P Group is op zoek naar een Health Safety Environment Quality (HSEQ) Coördinator voor N+P GROUP landelijk (Farmsum en Rotterdam).

Organisatie

Al bijna 30 jaar is N+P Group’s belangrijkste focus om afval om te zetten in waardevolle nieuwe brand- en grondstoffen, die niet alleen helpen om de CO₂-uitstoot van enkele van ’s werelds grootste industrieën te verminderen, maar ook een bijdrage leveren aan de wereldwijde uitdaging van het sorteren en verwerken van niet-recyclebaar afval. Er werken ruim 600 collega’s bij ons bedrijf verdeeld over meerdere kantoren en productie- en sorteerlocaties in heel Europa.

Op de kunststof sorteer installatie in Rotterdam maakt N+P Group zich hard voor het scheiden van afval. In Nederland gooien we elke minuut meer dan 16.000 kilo afval weg. Daarin zit voor N+P Group in Rotterdam de uitdaging. Want van afval kunnen we grondstoffen maken voor nieuwe producten; plastic kan een buggy worden, koffiedik de kaft van een notitieboekje, enzovoort. Het succes van hun grondstoffenrevolutie begint met het goed scheiden van afval. Hoe beter het afval gescheiden is, hoe beter we het kunnen verwerken tot de basis van een nieuw product. Op die manier hoeven er geen schaarse grondstoffen uit de aarde te worden gehaald.

Daarnaast zetten de collega’s van N+P Group in Farmsum zich in op de subcoal plant, waar niet recyclebare afvalstromen worden verwerkt tot een alternatieve brandstof: Subcoal. Hiermee primaire grondstoffen en fossiele brandstoffen in diverse industriële processen worden vervangen. Het doel van N+P is om mondiaal uit te groeien tot een toonaangevende producent en leverancier van duurzame grond- en brandstoffen. Meer info vind je op www.npgroup.com

Functie

Jij bent als HSEQ Coördinator landelijk verantwoordelijk voor het beheer en uitvoering van het veiligheidsbeheerssysteem bij N+P Group in Rotterdam en Farmsum. Vanuit jouw overtuiging dat de gestelde doelen haalbaar en grote toegevoegde waarde hebben voor de organisatie, coach je collega’s en rapporteer je de voortgang en resultaten aan het management. Zo zorg je ervoor dat de huidige certificeringen bij N+P GROUP behouden worden en daarnaast ook verder uitgebreid worden. Indien nodig, met aanbevelingen en concrete verbeterplannen. Kortom, je kan zowel beleidsmatig als operationeel uit de voeten. Denk hierbij in het concreet aan de volgende werkzaamheden:

 • Ondersteunend zijn aan de continue verbetering van de HSEQ prestaties en projecten zoals reductie of eliminatie van ongevallen, verbeteren van veiligheidsbewustzijn, minimaliseren van risico’s voor het bedrijf, haar medewerkers en de omgeving;
 • Adviseren over en toezien op vergunningen, zoals omgevingsvergunning, vergunningverlening en handhaving;
 • Onderhouden van contacten met externe partijen, zoals milieudienst, leveranciers;
 • Ontwikkelen van de BHV organisatie en plannen van (ontruimings)oefeningen;
 • Het leiden van of deelnemen aan projecten op het gebied van (brand)veiligheid;
 • Het voorbereiden en/of begeleiden van interne en/of externe audits (denk aan ISO 9001, 14001, 45001) en werkplekinspecties.

Functie-eisen

Als HSEQ Coördinator ben je een uitstekende sparringspartner die beschikt over een safety-first mindset. Je beschikt van nature over een uitstekende balans om bedrijfsrisico’s in evenwicht te brengen met kansen. Om dit succesvol te kunnen doen, ben je pro-actief, beschik je over sterke communicatieve vaardigheden, je bent zelfverzekerd en in staat om in multifunctionele teams te werken. Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur Hogere Veiligheidskunde;
 • Minimaal 5 jaar (relevante) werkervaring in de procestechniek;
 • Kennis van Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht, Bouwbesluit en andere relevante wet- en regelgeving;
 • Ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagement (conform ISO 9001, ISO 14001, 45001);
 • Ervaring met RI&E en MOC;
 • Reisbereidheid om N+P Group’s plants in zowel Rotterdam als Farmsum voor werk te bezoeken;
 • Een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal, in woord en geschrift;

Aanbod

Ondanks de sterke groei kenmerkt N+P Group zich door een informele werkomgeving en een prettige, persoonlijke werksfeer met gedreven collega’s. Ze bieden je een fulltime baan met marktconform salaris en een kans op een vast dienstverband. Daarnaast zijn er ruime mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien binnen onze organisatie. Je inzet en de behaalde resultaten worden beloond met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatie

Heb jij de ambitie om verantwoordelijkheid te nemen voor het veiligheidsmanagementsysteem bij een circulaire en vooruitstrevende organisatie? Neem dan contact op met Jasper Lens. Stuur je CV naar [email protected]. Toch nog meer informatie nodig? Bel dan naar +31 6 30 60 24 88. Whatsapp mag natuurlijk ook!