Zoek naar je toekomstige baan

Talent Talk: Lakshmi Bharathi

Lakshmi Bharathi (29) is een Electrical Functional Design Engineer bij GKN Fokker Elmo. In deze Talent Talk deelt Lakshmi haar ervaringen met WFS PRO, ze vertelt onder andere over haar pre-boarding en verhuizing naar Nederland. Ze komt uit India en is samen met haar man naar Nederland verhuisd voor deze baan.

Lakshmi vertelt hoe ze bij WFS PRO terechtkwam: “Vrienden van mij werkten daar al, dus ik wist dat het betrouwbaar was. Bovendien werd mijn man ook via hen geplaatst.” Haar man is door WFS PRO geplaatst bij GKN Fokker Elmo in dienst. Lakshmi zelf is gedetacheerd bij GKN Fokker Elmo, via WFS PRO. Ze werken zelfs op dezelfde afdeling daar.

Tijdens een sollicitatiegesprek met Puk, Recruitment Consultant bij WFS PRO, vermeldde Lakshmi dat haar man ook een baan nodig had als ze naar Nederland zouden verhuizen. WFS PRO hielp haar man met het vinden van een baan bij GKN Fokker Elmo. Aanvankelijk had Lakshmi geen plannen om van baan te veranderen en naar het buitenland te verhuizen, maar na een gesprek met Puk veranderde ze van gedachten. “Op dat moment werkte ik voor het beste luchtvaartbedrijf in India. Ik had geen plannen om te wisselen van baan, maar Puk overtuigde me door de baan van mijn man, huisvesting, visa, etc. te regelen. Hij zette me zelfs in contact met mensen die bij GKN Fokker Elmo werken, zodat ik meer kon praten over de ervaring, het salaris, sparen enzovoorts met iemand die hetzelfde proces had doorlopen. Puk was erg behulpzaam.”

Verhuizen naar het buitenland voor werk, vooral van buiten de EU, is een grote stap die veel regelingen vereist. “Mijn man en ik zijn samen verhuisd, en Monique heeft ons echt goed geholpen. Monique legde het hele proces van een visa aanvragen en hoe je het proces vanuit India moest afronden aan ons uit. En toen we op de luchthaven arriveerden, stond er al iemand op ons te wachten om ons op te halen. Ook was het huis al voor ons geregeld.” Monique heeft Dutch Expat Solutions opgericht, zij ondersteunen WFS PRO bij immigratiekwesties. Samen met Dutch Expat Solutions regelen we zaken zoals visumaanvragen en ondersteuning bij het vinden van geschikte huisvesting.

Ondersteuning tijdens het immigratieproces is volgens Lakshmi niet vanzelfsprekend. “Ik hoorde van andere bedrijven dat ze alleen een hotel voor 1 maand zouden regelen en dat je zelf een huis moest vinden.” Maar ondersteuning bij een verhuizing naar het buitenland is belangrijk, legt ze uit: “WFS PRO heeft dit echt goed aangepakt. De lessen Nederlands zijn echt nuttig om contacten te leggen. Als je van plan bent om naar het buitenland te verhuizen, is WFS PRO de beste plek om te werken. De initiële opzet verliep echt soepel, en je kent de mensen die je kunt bereiken om veel vragen te stellen. Het feit dat WFS PRO helpt met zaken zoals het regelen van een huis en een visum, en ook helpt met de belastingen is echt belangrijk als je naar het buitenland verhuist.”