Zoek naar je toekomstige baan

Talent Talk: Pedro

Pedro werkt sinds mei als Junior Engineer bij Dordtech. Hij is door ons geplaatst en direct in dienst bij Dordtech. Met een achtergrond in Mechanical Engineering komt Pedro oorspronkelijk uit Brazilië, maar zijn vriendin woonde al in Nederland. In deze Talent Talk deelt hij zijn ervaring met WFS PRO.

In januari kwam Pedro voor het eerst in contact met WFS PRO. Zijn huidige functie is niet de functie waar hij in eerste instantie voor had gesolliciteerd. Pedro vertelt hoe dit zit: “Ik denk dat ik in januari in gesprek raakte met een recruitment consultant. We hebben een paar gesprekken gehad over een functie bij Coredux, maar die was te ver weg. Daarom stuurde de recruiter mijn cv naar andere bedrijven, en zo vond ik de baan die ik nu heb.”

Pedro beschrijft hoe zijn sollicitatieproces verliep: “De recruiter zag dat ik had gesolliciteerd voor een functie bij Coredux en stuurde me een bericht op LinkedIn. Daarna hadden we een Teams-gesprek van ongeveer een uur. Ze stuurden mijn profiel door naar de werkgever, maar het kwam niet tot een sollicitatiegesprek omdat ik te ver weg woonde. Vervolgens had ik een Teams-gesprek over Dordtech met een andere recruiter van WFS PRO. We hebben wat details doorgenomen en ze gaven me een korte uitleg.” Ook vertelt Pedro meer over de communicatie: “Heel duidelijk en precies. Bijvoorbeeld, na de sollicitatiegesprekken bij Dordtech waren de recruiters van WFS PRO erg geïnteresseerd in mijn ervaring met de gesprekken. De recruiters hielden me constant op de hoogte, en ik hoefde niet proactief vragen te stellen. Ze hielden me voortdurend op de hoogte. Dat is iets wat recruiters vaker zouden moeten doen.”

Tot slot blikt Pedro terug op zijn algehele ervaring met WFS PRO: “Het was erg positief. Alle recruiters waren gedurende het hele proces erg betrokken. Ik vind het fijn dat WFS PRO met verschillende opdrachtgevers werkt. Ook komen ze hun beloften na. Ze doen echt wat ze beloven, en zeggen niet alleen dat ze het gaan doen.”