Zoek naar je toekomstige baan

Luuk over Renewables

Luuk over Renewables

In gesprek met Luuk, Recruitment Consultant bij WFS PRO, over de Renewables industrie.

Luuk Mathijssen is naast recruitment consultant, ook eindverantwoordelijk voor de industrie Renewables bij WFS PRO. Binnen zijn functie houdt hij zich onder andere bezig met de acquisitie van nieuwe talenten en opdrachtgevers. Daarnaast werkt hij twee dagen per week als interne RPO-consultant bij een van onze opdrachtgevers; N+P Group.

Wat houdt de Renewables industrie in?

Renewables is een brede industrie, waarbij de focus ligt op duurzaamheid. De industrie draait met name om hernieuwbare energie; de ontwikkeling, de productie en het gebruik ervan. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in zonne-, water- en windenergie.

Volgens Luuk heeft Renewables veel raakvlakken met de hightech sector: “Denk aan een driehoek; duurzaamheid staat bovenaan, de mens linksonder en techniek rechtsonder. Zonder de mens en techniek kunnen we de duurzaamheidsdoelen die we stellen niet behalen. Deze duurzaamheidsdoelen zorgen op hun beurt weer voor innovaties binnen de techniek.”

Het groeiende bewustzijn van milieukwesties, in combinatie met veranderende consumentenvoorkeuren en wet- en regelgevingen, heeft ertoe geleid dat veel bedrijven duurzamer te werk gaan. “Technologie speelt hier ook een belangrijke rol in” vertelt Luuk, “er zijn al tal van bedrijven die voor een duurzamere aanpak gaan, door middel van technologie. Kijk bijvoorbeeld naar ontwikkelingen zoals smart grid technology, waste management systems, water treatment plants, precision agriculture, en meer. Hierdoor stijgt het aantal bedrijven in de Renewables industrie.”

Renewables en WFS PRO

Renewables is een relatief nieuwe industrie, die continu verandert en innoveert. Luuk benadrukt dat Renewables altijd een connectie met de hightech sector heeft en daarom ook een belangrijk onderdeel van WFS PRO is. Vaak overlappen ontwikkelingen in Renewables met onze andere industrieën omdat duurzaamheid relevant is voor elk bedrijf, ongeacht de industrie. “Dit is iets wat we veel terugzien bij onze opdrachtgevers. Kijk bijvoorbeeld naar de industrie Aerospace, daar is duurzaamheid het gesprek van de dag. Steeds meer van onze opdrachtgevers houden zich bezig met de ontwikkeling, productie of gebruik van hydrogen-powered vliegtuigen”, vertelt Luuk. Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze wereld en is een randvoorwaarde geworden voor de ontwikkeling van nieuwe innovaties.

Niet alleen bestaande bedrijven houden zich bezig met duurzaamheid, er is ook een stijging te zien in het aantal Renewable bedrijven. Een voorbeeld daarvan is N+P Group, een van onze opdrachtgevers. N+P Group is een familiebedrijf dat 30 jaar geleden is opgericht met het doel om van niet-recyclebare afvalstromen iets waardevols te creëren. Dit hebben zij gedaan door deze niet-recyclebare afvalstromen om te zetten in waardevolle, alternatieve en nieuwe brand- en grondstoffen. Omdat zij een perfect alternatief hebben gevonden voor fossiele brandstoffen is het concept uitgegroeid in een ‘booming business’, die internationaal opereert. Fossiele brandstoffen zijn duur, kostbaar, uitputtend en zorgen voor veel CO2-uitstoot. De brand- en grondstoffen van N+P Group zijn juist het tegenovergestelde en dragen bij aan een oplossing voor ons wereldwijde afvalprobleem.

Luuk en zijn collega’s bij WFS PRO ondersteunen N+P Group bij het vinden van nieuwe specialisten, waaronder monteurs, ingenieurs of financial controllers. Zie jij jezelf ook al werken bij de koploper in Renewables? Check dan eens onze vacatures!

What’s on our agenda?

WFS PRO is momenteel in gesprek met DutchPowerGroup over een samenwerking. DutchPowerGroup levert energiecentrales die afval naar energie omzetten door middel van verbranding. Ze houden zich bezig met afvalstroombeheer en dragen bij aan het beperken van onnodig storten en aan het hergebruiken van waardevolle componenten. Ze bieden duurzame oplossingen voor het verwerken van afval- en restmateriaalstromen en duurzame energiebronnen.

Deze duurzame energiecentrales zijn net zo groot als een zeecontainer. Mede door hun grootte zijn ze praktisch en relatief snel te installeren, waardoor ze makkelijk in te zetten zijn. De powerplants zijn aan te passen aan de specificaties van klanten. Zo kan er bijvoorbeeld een drinkwaterproductie aan toegevoegd worden die zout water omzet in drinkwater. Het

leveren van warmte voor stadsverwarming, stoom voor industrieel gebruik en koelcapaciteit voor bijvoorbeeld een magazijn zijn ook onderdeel van hun waste-to-energy oplossing.

Renewables is brede en relatief nieuwe industrie, die continu in ontwikkeling is. Dit is terug te zien de arbeidsmarkt, maar ook bij de ontwikkeling van nieuwe opleidingen. Er zijn verschillende soorten banen en functies in aantocht. WFS PRO is bezig met het verder uitbreiden van haar netwerk en groeit met de industrie mee. Houd onze vacatures dus goed in de gaten…