Zoek naar je toekomstige baan

Supernal’s eVTOL

Gisteren bezocht Maurice Taks Supernal in Irvine, Verenigde Staten, waar een uitstekend team van WFS PRO ondersteuning biedt bij de engineering, productie en installatie van het bekabelingsysteem voor de S-A2, het nieuwste eVTOL-voertuig van Supernal. Dit werk wordt uitgevoerd in opdracht van GKN Fokker Elmo, onze vertrouwde langetermijnpartner in de luchtvaartindustrie.

Supernal is een luchtvaartbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van Advanced Air Mobility (AAM) oplossingen. Ze bouwen een elektrisch voertuig voor verticaal opstijgen en landen (eVTOL), gericht op passagiersvervoer binnen steden. De visie van Supernal omvat het creëren van een ecosysteem voor schone energie dat naadloos integreert met de bestaande transportinfrastructuur. Als dochteronderneming van de Hyundai Motor Group willen ze van duurzaam, elektrisch luchttransport een praktische optie maken, die bijdraagt aan naadloos, efficiënt en milieuvriendelijk stedelijk vervoer in 2028.

GKN Fokker speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van AAM door sleuteltechnologieën te leveren voor eVTOL vliegtuigen. Hun expertise in lichtgewicht vliegtuigconstructies, elektrificatie en waterstofaandrijving wordt gebruikt in verschillende projecten, waaronder het eVTOL-voertuig van Supernal. GKN Fokker Elmo ontwierp en produceerde het Electrical Wiring Interconnection System (EWIS) voor Supernal’s demonstratievliegtuig, wat bijdraagt aan de vooruitgang van duurzame oplossingen voor luchtreizen.