Zoek naar je toekomstige baan

Talent Talk: Antonio

Antonio is gedetacheerd als Senior Manufacturing Engineer bij GKN Fokker Elmo. Hij komt oorspronkelijk uit Brazilië, maar hij is in 2022 verhuisd naar Nederland voor deze baan. Nu woont hij met zijn gezin in Dordrecht.

Antonio vertelt hoe hij in contact kwam met WFS PRO en wat hem aansprak aan de functie: “Een paar jaar geleden was ik op zoek naar een baan in Brazilië en kwam ik de vacature tegen op LinkedIn. Destijds was er echter geen positie beschikbaar. Ongeveer anderhalf jaar later nam Puk weer contact met me op over de functie.” Het totale pakket overtuigde hem om te solliciteren, legt hij uit: “Het gehele aanbod – de functie, het bedrijf – dit alles zorgde ervoor dat ik solliciteerde. Ook het land en de mogelijkheid om iets nieuws te proberen sprak me aan. Het was niet één ding; het was het hele pakket wat me overtuigde om deze kans aan te grijpen.”

Verhuizen naar een ander land is niet alleen een huis vinden; er zijn ook juridische processen waar je rekening mee dient te houden. Wij ondersteunen onze medewerkers in hun pre-boarding proces naar Nederland. Antonio vertelt over zijn ervaring: “De mensen waren echt vriendelijk. Ze hielpen me met alles wat we nodig hadden om naar Nederland te verhuizen. Het visumproces verliep soepel en ze gaven ons goede informatie. Ze legden ook de belastingkwesties duidelijk uit. Niels, Puk, Maurice en Monique hebben me erg geholpen. Ze vragen altijd hoe het met me gaat en staan altijd klaar om te helpen.”

Echter verliep niet alles vlekkeloos voor Antonio. Er waren enkele uitdagingen met zijn huwelijksakte vanwege de taalbarrière in de Nederlandse juridische documenten. “Het enige wat ik zou voorstellen, is een verbetering in de verduidelijking van de juridische documenten die ik moest hebben. Bijvoorbeeld mijn huwelijksakte – dit moest ik snel regelen voor de verhuizing, omdat het niet volledig correct was volgens de Nederlandse eisen.”

Verhuizen naar een ander land, vooral naar een ander continent, is een grote stap. Ondersteuning bij het juridische proces is belangrijk, maar integratie in de nieuwe cultuur is net zo belangrijk. Wij bieden Nederlandse lessen aan om onze medewerkers te helpen bij deze overgang. Antonio deelt zijn ervaring: “De inspanning die WFS PRO levert om ons te helpen integreren en hier te werken, zoals de Nederlandse lessen, is echt goed. Ik ben heel blij om voor WFS PRO bij GKN Fokker Elmo te werken.”