Zoek naar je toekomstige baan

Toolshop Technician

Aerospace
Papendrecht
Full time

Introductie

“Goed gereedschap is het halve werk”. Daarom zorg jij ervoor dat jouw collega de beschikking heeft over het juiste gereedschap. Ga als Toolshop Technician aan de slag bij Fokker Landing Gear in Papendrecht!

Functie

Als Toolshop Technician bij GKN Fokker Landing Gear speel jij een belangrijke rol in dit proces. Jij verzorgt met een hightech toolservicesysteem unieke snij-gereedschapsets voor de 5 en 8-assige (CNC) draai- en freesmachines. Denk hierbij aan alle snij- en meetgereedschappen en opspanmallen. Jij zorgt ervoor dat deze toolsets in topconditie verkeren.

De onderdelen waarvoor jij de toolsets aanlevert (en onderhoudt), worden verwerkt in landingsgestellen voor het F-16 gevechtsvliegtuig, de Apache gevechtshelikopter, de F35 Joint Strike Fighter (JSF), de MQ9 Reaper (Drone), en de multipurpose NH90 helikopter.

Wat je als Toolshop Technician bij GKN Fokker Landing Gear doet?

Kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid zijn bij onze klanten doorslaggevend voor een succesvolle missie. En jij als Toolshop Technician bij GKN Fokker, staat keer op keer aan de basis van een perfect eindproduct. Dankzij de snij- en meetgereedschappen die jij beheert en uitgeeft, stel je jouw collega’s in staat om tot op de duizendste millimeter nauwkeurig onderdelen te draaien en te frezen. Daarna volgen natuurlijk nog vele bewerkingen, maar alles begint bij de optimale tools.

Als Toolshop Technician bij GKN Fokker beheer je ruim 12.000 unieke items en werk je met een hightech toolservicesysteem. Momenteel maken wij voor ons voorraadbeheer een transitie door, waarbij wij afscheid nemen van Tooltech en overstappen naar een Tool Data Management (TDM) systeem.

Gevarieerd werk? Absoluut! Het ene moment bestel je nieuw materiaal bij een leverancier voor de productie van een vanghaak die een JSF gebruikt bij de landing op een vliegdekschip. Het andere moment adviseer je een collega over de juiste tools voor de productie van cilinders en pistons voor NH90-helikopters.

Een greep uit jouw taken:

• Tijdens de dagstart bespreek je met je collega’s de planning en lopende projecten.

• Op basis van deze planning stel je de juiste meet- en snijgereedschappensets samen. Je zorgt voor een juiste registratie (in- en uitgiften) van materialen.

• Vervolgens lever je deze uit, waarna de operator de toolset zelf installeert in de draai- of freesmachine.

• Na gebruik controleer je de toolsets op slijtage en meet je deze door op onze Zoller Meetmachine. Je slaat de meetwaarden zorgvuldig op en bepaalt of je een item onderhoudt, vervangt, of laat reviseren. Je controleert tevens reserve- en verbruiksonderdelen in het gereedschapsmagazijn.

• Klaar? Je controleert of de toolsets compleet zijn voordat ze in onze volledig geautomatiseerde opslagtoren worden opgeborgen. Tevens check je of bestellingen en revisies bij externe partijen correct uitstaan en/of zijn geleverd.

Wat we van jou als Toolshop Technician wensen?

Perfectie! Toolsets in topvorm: daar ga je voor, iedere werkdag weer. Je hebt een scherp oog voor kwaliteit en kosten, en werkt zeer nauwkeurig. Je bent trots op wat jij aflevert en vindt het leuk om zowel met collega’s als met externe leveranciers in contact te staan.

What’s in it for you

Laten we beginnen met een relaxte teamleider en een goede sfeer. Natuurlijk zijn er deadlines en een productieplanning, maar ieder onderdeel is uniek en vergt jouw optimale aandacht en zorg. Kwaliteit gaat bij GKN Fokker boven kwantiteit. Jouw teamleider heeft daarom ook liever dat jij het goed doet, dan dat je genoegen neemt met minder. Daar mag je dus best iets langer over doen!

Om jouw start zo succesvol mogelijk te maken, krijg je van ons een uitgebreid inwerkprogramma. De inhoud en duur hiervan is afhankelijk van de ervaring die je meebrengt. Na deze inwerkperiode, waarin je de processen binnen Fokker Landing Gear uitgebreid leert kennen, ga je samen met collega’s aan de slag! Je werkt bij ons in een tweeploegendienst. De ene week heb je een vroege dienst (van 6.00 tot 14.30 uur), de andere week middagdienst (van 14.00 tot 22.30 uur). Uiteraard staat daar een ploegentoeslag tegenover.

Daarnaast krijg je een fantastische reeks voordelen, waaronder:

• Een bruto maandsalaris tussen de € 3.108,- en € 3.747,- op basis van 40 uur (cao Metalektro). Daarbovenop ontvang je diverse extra’s, zoals een ploegentoeslag van 15,3%, een jaarlijkse winstdelingsregeling, een uitstekende pensioenregeling, en reiskostenvergoeding (vanaf 10 kilometer enkele reis).

• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

• 40 betaalde verlofdagen bij een fulltime dienstverband (27 vakantie- en 13 vaste adv-dagen).

• Regelmatig activiteiten georganiseerd door onze personeelsvereniging.

• Bij ons krijg je alle kansen om te bouwen aan jouw toekomst in de luchtvaarttechniek. Zo kun je doorgroeien binnen jouw afdeling en collega’s opleiden, of de overstap maken naar een ander onderdeel van het productieproces. Regelmatig voeren we ontwikkelgesprekken met jou, want we vinden het belangrijk dat jij je happy voelt in je werk.

Wie ben jij

• Je bent technisch onderlegd door een opleiding en/of ervaring in de metaalindustrie. Je beschikt over mbo-niveau en hebt bij voorkeur in de praktijk kennis en ervaring opgedaan met draaien en frezen.

• Je kunt omgaan met een computer en software, en hebt bij voorkeur al ervaring met een logistiek systeem en met verschillende meetinstrumenten en snijgereedschappen.

• Je spreekt Nederlands en Engels.

Over de organisatie

GKN Aerospace is ‘s werelds meest toonaangevende leverancier binnen de vliegtuigindustrie. Met 38 productielocaties in 12 landen bedienen zij meer dan 90% van ‘s werelds vliegtuig- en motorfabrikanten. Zij ontwerpen en produceren innovatieve slimme ruimtevaartsystemen en componenten. Elke keer dat je per vliegtuig reist, is het waarschijnlijk dat GKN je op weg helpt. Zij zijn op zoek naar mensen die een verschil willen maken, getalenteerde medewerkers met de vaardigheden en passies om het beste te worden in wat ze doen.

Bij Fokker Landing Gear, onderdeel van GKN Fokker, zijn ze gespecialiseerd in landingsgestellen en gerelateerde systemen. Zij ontwerpen, ontwikkelen, produceren en assembleren landingsgestellen voor gerenommeerde vliegtuigen en helikopters zoals de Apache, F-35 Lightning II, Bombardier Dash 8 Q400 en NH90 maritieme gevechtshelikopter.

Interesse

Ben jij enthousiast geworden om aan de slag te gaan als Toolshop Technician bij GKN Fokker in Papendrecht? Reageer dan direct via onze website. Voor vragen kan je contact opnemen met Niels Kloostra via [email protected]

Meer weten over deze vacature?


Neem contact op met Niels Kloostra